014 96 00 99 info@goedbeveiligd.be
Brandbeveiliging woning - winkel - bedrijf - Goedbeveiligd.be

Branddetectie

Bij een brand telt elke seconde. Want hoe sneller je een brand detecteert, hoe kleiner de kans op materiële en/of fysieke schade.
Kies je voor een kwaliteitsvol branddetectiesysteem van Goedbeveiligd.be? Dan verzeker je je van een uitstekende brandbeveiliging waarmee je snel een beginnende brand detecteert of zelfs voorkomt.

Branddetectie met rookmelders

Waar er rook is, is er vuur. Of zal er snel vuur zijn. Daarom is het belangrijk om meteen elke rookontwikkeling in je woning, winkel of bedrijf te detecteren. En dat doe je met een strategische en doordachte plaatsing van rookmelders die aangesloten zijn op je alarmsysteem.

Detecteert een rookmelder rook? Dan treden de sirenes van je alarmsysteem in werking. Je krijgt een telefonische melding van de branddetectie.

Is je brandalarm aangesloten op een meldkamer? Dan zal die de afgesproken procedure volgen en contact met jou en/of een andere persoon opnemen, en indien nodig de brandweer verwittigen.

Heb je geen alarmsysteem of is het moeilijk om je rookmelders te bekabelen? Dan bieden autonome rookmelders die werken op een batterij een oplossing. Deze rookmelders kun je echter niet aansluiten op je alarmsysteem. Als ze rook detecteren, gaat hun ingebouwde sirene af.

Branddetectie met thermische sensoren

Branddetectie in plaatsen waar rookontwikkeling normaal is – een keuken, garage of werkplaatsen met activiteiten waarbij er rook vrijkomt – gebeurt met thermische sensoren die reageren op een warmtetoename. Stijgt de temperatuur in de plaats waar een thermische sensor hangt? Dan treedt – net zoals bij een rookmelder – het alarmsysteem in werking.

Adresseerbare of conventionele branddetectie

Je kiest voor je brandbeveiliging tussen een adresseerbaar of conventioneel systeem:

  • Met een adresseerbaar systeem zie je bij een brandalarm precies welke rookdetector of thermische sensor in werking getreden is.
  • Bij een conventioneel systeem weet je alleen in welke zone die rookdetector of thermische sensor hangt.

CO- en gasdetectie

Goedbeveiligd.be is ook je partner voor CO- en gasdetectie. Zo helpen we jou om elk risico op gezondheidsklachten of erger door een CO-vergiftiging – of de kans op ernstige schade als gevolg van een gasexplosie – tot een absoluut minimum te beperken.

REKEN OP GOEDBEVEILIGD.BE VOOR JOUW Branddetectie

We gaan samen met jou op zoek naar de optimale branddetectie. Want elk huis, elke winkel en elk bedrijf is uniek.

Hoe doen we dat?

Onze aanpak voor branddetectie in 5 stappen

  1. Je neemt contact met ons op.
  2. We brengen je behoeften en situatie in kaart.
  3. We maken een inplantingsplan voor detectoren en/of sensoren op.
  4. Je ontvangt een heldere offerte.
  5. We zorgen voor een vlotte installatie.

Voorkom problemen met branddetectie: beveilig je woning, winkel of bedrijf optimaal. Neem dan gerust contact met ons op of kom eens bij ons langs in Grobbendonk.

Branddetectie offerte