Video- en parlofonie

Videofonie en parlofonie ter beveiliging tegen inbraak.

Voor vele bewoners van appartementen of woningen is de beveiliging van hun toegangsdeur een hoofdzorg.

Met de Aiphone audio/video serie kunnen bewoners hun mogelijke bezoekers zien en ermee spreken, alvorens de deur van de (trappen)hal te openen en hen binnen te laten of de poort van de oprit automatisch te openen. Dit ideale systeem verhoogt de veiligheid en het gemak van alle bewoners van het gebouw of de woning.

 

Videofoon

Een videofoon zorgt voor controle over wie u binnenlaat en is een extra veiligheid die u uw woning kan meegeven, zeker met een panoramische camera. Met deze camera kan u de volledige inkomzone bekijken voordat u iemand binnenlaat. Om de persoon voor de deur op een correcte manier in te schatten is er ook nog de mogelijkheid om een videofoon te kiezen waarmee u kan in- en uitzoomen of richten naar de bezoeker. Ook kan u hiermee een foto/video opslaan op een ingebouwd geheugen, zodat u achteraf steeds kan identificeren.

Een videofoon is geen alleenstaand element. Er is bijvoorbeeld de mogelijkheid om externe camera's of een rookmelder aan te sluiten op de post, zodat de videofoon een uitgebreider beveiligingssysteem wordt.

Veiligheid is echter niet het enige waar u rekening mee moet houden bij de aankoop van een videofoon. Ook de efficiëntie en de eenvoudigheid in gebruik zijn belangrijke gegevens. Wilt u een groot of een klein scherm? Liever een touchscreen of een bediening met knoppen? Alles is mogelijk om het u zo makkelijk mogelijk te maken. Als kers op de taart kan u uw videofoon zelfs koppelen met uw smartphone en/of tablet om oproepen te ontvangen. Gebruiksvriendelijkheid is dus zeker een element dat goed overwogen dient te worden.

Parlofoon

Bij de aankoop van een parlofoon moet u uzelf eerst een aantal vragen stellen. Wil u bijvoorbeeld handenvrij communiceren of het liefst met een vast hoorn? Ook de plaatsing van de parlofoon kan belangrijk zijn; aan de deur, of liever centraal in het huis? Een vrije binnenpost die onbeperkt kan bewegen en die u dus kan plaatsen waar u wil, is eveneens een optie.

En last but not least is er ook nog het design-aspect van de parlofoon waar u een keuze in moet maken. Passend bij het interieur? Inbouw- of opbouwmodel? De parlofoon wordt namelijk een vast element in uw interieur dat niet onderschat mag worden. 

Reageren is niet mogelijk