Camerabeveiliging

Camerabewaking ter beveiliging tegen inbraak.

Beveiliging met behulp van camera's is de enige manier om te weten wat er gebeurt als u niet aanwezig bent. Daarom is een goede bewakingscamera en de positie ervan zeer belangrijk om ongewenste activiteiten waar te nemen.

Dankzij de technologische vooruitgang is het zelfs mogelijk om via uw smartphone naar live beelden te kijken. Zo kunt u van waar ter wereld u ook bent, live kijken wat er zich in uw huis afspeelt. Ook is het mogelijk om een melding te ontvangen via uw alarmsysteem, e-mail of smartphone in verband met de bewegingen die de camera in huis detecteert. Het systeem van camerabeveiliging werkt ook uitstekend samen met buitendetectie.

Bij camerabewaking moeten we ons wel houden aan de Belgische wetgeving hieromtrent. Hier lees je alles over op onze pagina over deze wetgeving.

 

Soorten camerabeveiliging

 Om onze woning of pand te beveiligen wordt er vaak gekozen voor camerabeveiliging. Deze camerabeveiliging heeft niet alleen een afschrikwekkend effect. Het heeft vooral tijdens en na de feiten het enorme voordeel dat op basis van beelden de daders kunnen herkend worden. De camera’s die gebruikt worden om ons van deze beveiliging te voorzien kunnen we in 2 grote groepen opdelen. Dit zijn de analoge en digitale camera’s. Het verschil tussen deze twee groepen bevindt zich voornamelijk in het gegeven van kwaliteit van beelden.

Analoge camera

De analoge camera heeft een mindere kwaliteit van beeld. Hierop is enkel bijvoorbeeld te zien of er een auto, persoon,.. zich op uw eigendom begeeft. Meerdere details zijn hier meestal niet goed zichtbaar op. Deze camera’s worden dus meer als detectie gebruikt. Het voordeel van deze camera is echter wel de prijs. Deze zijn vaak een stuk goedkoper als digitale camera’s.

Digitale camera

De beste camera’s om in uw beveiliging te gebruiken zijn de digitale camera’s. Deze hebben vaak een zeer hoge resolutie en de mogelijkheid tot nachtvisie. Dit zorgt ervoor dat zowel dag en nacht een zeer gedetailleerd beeld op te vragen is. De resolutie van de camera’s maakt het mogelijk om de dader(s) te herkennen tot zelfs lichamelijke kenmerken. Ook nummerplaten van voertuigen of kentekens zullen hierop te onderscheiden zijn. Deze beveiligingscamera’s zijn vaak duurder dan analoge camera’s, maar de meerwaarde in termen van beveiliging is vaak onschatbaar.

Besluit

Wat vaak foutief begrepen wordt is dat enkel digitale camera’s via internet bedienbaar zijn. Dit alles hangt af van het type recorder dat aan de camera’s wordt geplaatst. Dit vereiste deel apparatuur maakt het zowel voor analoge als digitale camera’s mogelijk om via livestream beelden te versturen naar uw smartphone of laptop.

Uiteindelijk opteren de meeste mensen steeds voor de digitale camerabeveiliging. Dit om de simpele reden dat de kleine opleg in geld niet opweegt tegen de meerwaarde in uw beveiligingssysteem.

Reageren is niet mogelijk