Buitendetectie

Beveiliging begint bij het detecteren van mogelijk gevaar. Deze detectie begint meestal al buiten uw pand of woning. Deze detectie gebeurt door verschillende detectoren. Deze detectoren staan dan weer in verband met andere apparaten in uw beveiligingssysteem. Zij kunnen ervoor zorgen dat uw beveiligingssysteem in werking treed naar aanleiding van de detectie van mogelijke indringers.

Detectoren voor buitendetectie

Camerabewaking ter beveiliging tegen inbraak.

Detectoren voor buitendetectie hebben een maximum bereik van 20 meter. Zij detecteren dus elke beweging in een perimeter van 20 meter. Naar gelang de grootte van uw domein kan het dus mogelijk zijn dat u meerdere detectoren moet plaatsen. Deze detectoren laten dan bijvoorbeeld een fel licht aanspringen op het moment dat er beweging waargenomen wordt. Op deze manier creëren we een afschrik-effect voor indringers. Ook kan dit gepaard gaan met het aanspringen van de camerabeveiliging zodat er beelden kunnen gemaakt worden van de omgeving rond de detector. Zo hoeft uw volledige camerasysteem  niet continu op te staan. Dit bespaart aan eventuele opslag van beelden.

 

 

Bedieningspunten voor buitendetectie

Bedieningspunt van buitendetectie ter beveiliging tegen inbraak.

De bediening van de buitendetectie wordt eerst en vooral aangestuurd met een bedieningspunt. Dit bedieningspunt wordt geplaatst op een plek waar u veel langskomt. Dit om de simpele reden dat de detectie ook makkelijk uitgeschakeld kan worden. Zoals op de momenten wanneer u zelf naar buiten gaat of wanneer u mensen verwacht.  Ook is het met het bedieningspunt mogelijk om de lichtpunten en/of  camera’s te bedienen. Zo kan u de lichtpunten volledig uitschakelen of inschakelen wanneer u dat zelf wil.

 

Controlemodule voor buitendetectie

Een controlemodule voor buitendetectie maakt het mogelijk om de buitendetectoren op te delen in 4 zones. Op deze manier kan u zien in welke zone er beweging is rond uw pand of woning. Deze zones kunnen lichtcircuits zijn maar evengoed camera’s. Deze controlemodule zorgt er dus voor dat niet het gehele beveiligingssysteem in werking treed maar enkel de zone waar de detector geactiveerd wordt. Een gerichte en effectieve afschrikking van mogelijke indringers.

 

 

Reageren is niet mogelijk