Brandbeveiliging

Brand kan jammer genoeg altijd en overal voorkomen, daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Want wie een brand op tijd kan detecteren, loopt uiteraard minder risico's op gevaar. Een correcte beveiliging tegen brand verkleint de kans op schade of zelfs brand in het algemeen. Daarom is vroegtijdige detectie essentieel. 

Rookdetectie

Rookmelder ter beveiliging tegen brand.

Rookdetectoren, aangesloten op het beveiligingssysteem, zijn de ideale oplossing.

Het voordeel hiervan is dat er bij branddetectie ook gebruik kan worden gemaakt van de buitensirenes en de telefonische melding. Op die manier is er dus ook controle van het brandalarm wanneer er niemand thuis is.

Het beveiligingssysteem zal ook voortdurend de werking van de rookdetectoren controleren, zodat u zeker bent van hun optimale werking.

Indien u niet over een beveiligingssysteem beschikt, kan u kiezen voor autonome rookdetectoren. Aangezien deze voorzien zijn van een interne batterij, moeten er dus ook geen kabels voor voorzien worden.

Het nadeel van dit systeem is wel dat er bij branddetectie enkel de kleine, ingebouwde sirenes afgaan. De buitenwereld ontvangt dus geen melding van externe sirenes of een telefonische meldingscentrale, waardoor er ook géén opvolging van het brandalarm is wanneer er niemand thuis is.

 

CO-detectie

Rookmelder ter beveiliging tegen brand.

De CO-detector bespeurt tijdig ventilatieproblemen in kleine/afgesloten ruimtes.

Door de aanwezigheid van mensen en elektronische apparatuur (zoals elektrische verwarming, computers, printers,..) zal de lucht in deze ruimtes snel verontreinigd raken.

Bij verontreiniging nemen het koolstofmonoxide (CO) gehalte en de luchtvochtigheid toe, wat ernstige gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, geïrriteerde luchtwegen, astma, allergische reacties of zelfs CO-vergiftiging tot gevolg kan hebben.

etectie.

Gas detectie

Met behulp van gas-detectoren wordt een mogelijk gevaar opgespoord voordat het kan uitgroeien tot een echte wantoestand. Deze detectie is een fijngevoelig waarschuwingssysteem dat een optimale beveiliging tegen mogelijke brandgevaren verzekert. Elk soort gas kan namelijk bij een kleine bron van ontsteking en met voldoende energie een ontbranding en explosie veroorzaken.

Reageren is niet mogelijk